Zennup şefi kim?
Sahibi ve şefi Ömür Akkor olan Zennup 1844, konsepti ve lezzetiyle Türkiye’nin en iyi restoranları arasında yer alıyor.
Ömür Akkor Zennup’dan ayrıldı mı?
Zennup’u tavsiye etmem. Genelkurmay Başkanı Ömür Akkor gitti.
Ömür Akkor hangi restoran?
Anadolu mutfağının temsilcisi, ödüllü şef Ömür Akkor imzalı Zennup 1844, Boğaz girişinde Kazlıçeşme sahil yolu üzerinde, Büyükyalı’nın gastronomi, kültür, sanat ve yeni yaşamın merkezi Fişekhane’de açıldı.
Zennup’un Türkçesi nedir?
Zennup demek; yıllar süren emek, derviş ruhuyla dünyayı dolaşmak, bereketin tadını keşfetmek ve tüm bu güzellikleri sofralarımıza getirmek demektir.
Zennup’ta alkol var mı?
Hayır, alkol bulunan bir yer değil.
Ömür Chef nereli?
Asıl adı Muhammed Ömür Akkor olan deneyimli şef, 1975 yılında Kilis’te doğdu. Uludağ Üniversitesi’nde ekonomi okuyan Akkor, beş yıl boyunca Bursa’nın ilçe ve köylerinde yemek kaydı yaptı.
Ömür akkor hastalığı nedir?
Mengi, AS’nin romatizmal bir hastalık olduğunu, bel, sırt ve boyundaki omurların kireçlenmesi ve sonunda köprüleşmesi sonucu omurgada hareketin kademeli olarak kısıtlanması şeklinde ilerlediğini açıkladı. AS çoğunlukla genç yaşlarda ortaya çıkar ve omurgayı ve pelvis arasındaki omurganın son kısmını etkiler.
Zennup sahibi nereli?
Şef Ömür Akkor çocukluğundan beri yemeğe meraklı. Ömür Akkor 1975 yılında Kilis’te doğdu ve Bursa’nın ilçe ve köylerindeki yemekleri kayıt altına aldı.
Zennup neden 1844?
“Bursa’dan başka bir yer düşünmedik.” Zennup 1844 adlı mekanın adı, Ömür Akkor’un Halepli olan büyükannesinin ismidir. Akkor, yemek kültürünü ondan öğrendiklerini ve kendisini ilk yetiştiren kişinin kendisi olduğunu söyler. 1844, Mehmet Kamil’in ilk Türk yemek kitabını yazdığı tarihtir.
Çorum’da ne yenir ömür akkor?
Gelelim muhteşem Çorum sofrasına; Sirkeli cacıklı İskilip, yedi kulak mantı, közlenmiş madımak, efsane su böreği, Çorum unundan yapılan yufka dürümü, çatal aş, minber, düğün çorbası, keşkek, kiraz-ayva-erikli çağla turşusu, Çorum yahnisi, sıkma baklava, gül şerbeti ve daha niceleri…
Yunus Emre Akkor hangi restaurant?
Galeyan Restaurant, İstanbul’un en popüler turistik mekanlarından biri olan Sultanahmet’teki Sura Design Hotel & Suites kompleksinde yer almaktadır. Şef Yunus Emre Akkor’un mutfağında yer aldığı mekan, grup ve tadım menüleri sunmaktadır.
Zennup’da ne yenir?
Tatlılardan ekmeklere, kahvaltılıklardan sade tereyağlı pilava, pastırmalı fasulyeden et suyu çorbasına, Kilis turşusundan semsek pidesine, kuzu güveçten eski Türk lezzetlerini özenli sunumla birleştiren lezzetli yemekler yemek isteyenler için lezzet efsanesi Zennup 1844 İstanbul’da.
Zennup kime ait?
Örneğin, restoranın menüsünü anlatırsanız ağzınız sulanır. Ömür, yakın zamanda ortakları Şevki Dilmaç ve Cüneyt Aksoy ile Bursa’da bir restoran açtı. Ortaklardan biri olan Şevki Dilmaç, restorandaki küçük fırının sorumlusu. Kendi buğdaylarını yetiştiriyorlar ve kendi mayalarıyla ekmek yapıyorlar.
Zennup iftar menüsü kaç TL?
Fişekhane’deki Zennup’ta iftar menüsü 2600 lira…
Zennup hangi şehirlerde var?
Ahlat, Adilcevaz, Bitlis, İspir, Hatay, Kilis, Mersin, Balıkesir, Kars, Bursa, Samsun, Ordu, Kayseri, Urfa, Rize ve daha birçok yerden yerli ve yabancı gastronomi meraklılarının gözdesi…
Zennup sahibi nereli?
Şef Ömür Akkor çocukluğundan beri yemeğe meraklı. Ömür Akkor 1975 yılında Kilis’te doğdu ve Bursa’nın ilçe ve köylerindeki yemekleri kayıt altına aldı.
Zennup 1844 ismi nereden gelir?
“Bir ay içinde aldık, neyse ki Bursa’ymış.” Mekanın ismine gelince, Zennup 1844, Zennup, Ömür Akkor’un Halepli olan büyükannesinin adıymış. Akkor, yemek kültürünü ondan öğrendiklerini ve kendisini ilk yetiştiren kişinin kendisi olduğunu söylüyor. 1844, Mehmet Kamil’in ilk Türk yemek kitabını yazdığı tarihmiş.
Zennup iftar menüsü kaç TL?
Fişekhane’deki Zennup’ta iftar menüsü 2600 lira…
Ömür Akkor’ın kardeşi kim?
Kardeşinin adı Yunus Emre Akkor’dur. Kardeşi de bir restoran işletmektedir. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Akkor, Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden başarıyla mezun olmuştur.